عوارض مصرف شکر :
شکر باعث ضعف سیستم ایمنی بدن در برابر کلیه بیماریها میگردد . پس از هر بار مصرف محصولات دارای شکر، گلبولهای سفید بدن از کار میافتند و از ۲ الی ۵ ساعت بدن کاملاً آماده آلوده شدن به هر نوع ویروس یا باکتری خواهد بود. شکر مادهای فاقد ویتامین، مواد معدنی و فیبر است که انسان قادر به هضم و جذب آن نبوده و برای این که ساختار مولکولی شکر شکسته شود باید از مواد معدنی محلول در بدن از جمله کلسیم و منیزیم استفاده نماید.
لذا هر چه بیشتر محصولات شیرین مصرف شود کلسیم بیشتری از استخوانها خارج شده و در نهایت استخوانها بعد از چند سال پوک میشوند .در نتیجه تعادل عناصر معدنی مثل کلسیم، منیزیم، پتاسیم، سدیم و … بر هم می ریزد. شکر مقدار عناصر کروم و مس بدن را کاهش داده و در جذب کلسیم و منیزیم اختلال ایجاد میکند. علاوه بر این موجب افزایش میزان تری گلیسیرید و کلسترول خون میشود. در ضمن به کلیهها آسیب زده و عامل اصلی ایجاد سنگ کلیه است.
عامل اصلی سرطان از جمله سرطانهای سینه، پروستات، کولون و رکتوم است. باعث ضعیف شدن بینایی، باریک شدن رگهای خونی و در نهایت سکته میشود و ریسک مبتلا شدن به بیماریهای قلبی را زیاد میکند. نقش عمدهای در پوسیدگی دندانها دارد به این صورت که باعث ایجاد حفره در دندان، خونریزی لثه، تخریب استحکام استخوانی و از دست دادن دندانها میشود.
عامل اصلی سرطان از جمله سرطانهای سینه، پروستات، کولون و رکتوم است. باعث ضعیف شدن بینایی، باریک شدن رگهای خونی و در نهایت سکته میشود و ریسک مبتلا شدن به بیماریهای قلبی را زیاد میکند. نقش عمدهای در پوسیدگی دندانها دارد به این صورت که باعث ایجاد حفره در دندان، خونریزی لثه، تخریب استحکام استخوانی و از دست دادن دندانها میشود.
بر اساس نتایجی که توسط سازمان بهداشت جهانی به دست آمده، بیش از ۳۰ درصد ساکنین خاورمیانه دچار اضافه وزن میباشند. در ایران شیوع اضافه وزن و چاقی در بین کودکان و نوجوانان به ترتیب ۸/۸ و ۴/۵ درصد و در آمریکا ۲۲ و ۳۰ درصد میباشد. این روند در سالهای اخیر با رشد قابل توجهی همراه بوده است، به طوری که نرخ چاقی در نسل جدید بیش از ۲ برابر شده است و این امر دلیلی محکم بر لزوم پیشگیری از چاقی میباشد.
دیابت یک اختلاط متابولیکی در بدن است که در این بیماری توانایی تولید انسولین در بدن از بین میرود و یا بدن در برابر انسولین مقاوم میشود و در نتیجه قند خون بالا میرود. شیوع دیابت نوع ۲ برای همه سنین در کل جهان در سال ۲۰۰۰ حدود ۲/۸ درصد بوده است در حالی که تخمین زده میشود که این رقم در سال ۲۰۳۰ به ۴/۴ درصد و تعداد کل مبتلایان به دیابت نوع ۲ در سال ۲۰۳۰ به ۳۳۶ میلیون نفر برسد.
این بیماری بین ۶ تا ۱۰ درصد از مردم ایران را مبتلا کرده و با احتساب افراد در معرض خطر دیابت در کشور، این درصد قابل توجه خواهد بود. در مدیریت این بیماری تغییر سبک زندگی شامل رژیم مناسب، ورزش و مصرف داروهای کاهش دهندۀ قند خون باید مدنظر قرار گیرد؛ با توجه به عوارض جانبی داروها، محققین را به بررسی روشهای جدید و کشف راههای مناسبتر برای کنترل بیماری مذکور و عوارض آن ترغیب مینماید.
با توجه به مشکلات ذکر شده، کاهش مصرف شکر و استفاده از جایگزینهای شکر مطرح شده است تا قند خون و میزان کالری در بدن انسان را کاهش دهد و برای افراد چاق و دیابتی مناسب باشد.
در این راستا این شرکت به عنوان یکی از پیشگامان این صنعت و بزرگترین شرکت تولید کننده مجموعه محصولات بدون قند، سالم و رژیمی در ایران، طی تحقیقات فراوان در سال ۱۳۷۵ موفق به تولید مجموعه متنوعی از محصولات سالم و بدون قند با نام تجاری “کامور” شده است.
بطور کلی شیرین کنندهها در چهار گروه اصلی طبقه بندی میشوند:
۱- شیرین کنندههای طبیعی که تاریخچه مصرف طولانی دارند و شامل مالت جو، شربت برنج
قهوه ای، قند خرما، فروکتوز، شربت غلیظ میوه، عسل و قند افرا است.
۲- شیرین کنندههای تصفیه شده شامل: شکر سفید، شکر خام، شکر قهوهای، شکر قنادی (پودری)،
شربت ذرت، دکستروز است.
۳- شیرین کنندهها و حجم دهندهها : که اکثرا جزو خانواده قند های الکلی هستند و شامل
(ایزومالت، مانیتول، سوربیتول، زایلیتول (گزیلیتول) و … ) می باشند.
۴- شیرین کننده های قوی که شیرین کنندههای بدون کالری و غیر مغذی نیز نامیده میشوند که به دو دسته صنعتی و طبیعی تقسیم بندی می شوند.از مهم ترین شیرین کننده های قوی صنعتی می توان از آسه سولفام پتاسیم، سوکرالوز، آسپارتام، ساخارین ، آلیتام، سیکلامات نام برد و و از مهم ترین شیرین کننده های قوی طبیعی می توان به استویوسایداشاره نمود.
انواع شیرین کنندهها در محصولات کامور :
- ایزومالت
- آسه سولفام
- سوکرالوز
استویو ساید :
این شیرین کننده عصاره طبیعی گیاه استویا میباشد. استویا گیاهی با نهایت ارتفاع یک متر وحداکثر عمر پنج سال با برگ های شیرین است که بومی آمریکای جنوبی بوده و تاب سرما ندارد. پودر استویوساید دارای طعم و بوی کاملاطبیعی و مشابه شکر است. این پودر در حدود ۳۰۰ مرتبه از ساکارز شیرینتر است. هم چنین این ماده در دمای بالا پایدار بوده ودر بدن انسان نیز تجزیه نمیشود. جذب استویوساید خوراکی در بدن انسان بسیار کم میباشد. ازاین پودر میتوان به عنوان یک شیرین کننده، بدون مضرات شکر در انواع فراورده های شیرینی و قنادی استفاده نمود.
استویوساید کالریزا نبوده و در سیستم گوارش جذب نمیشود. از این رو برای افراد مبتلا به بیماری دیابت مناسب است. استویوساید باعث کاهش رشد باکتریهای دهان میشود و بنابراین از پوسیدگی دندان پیشگیری میکند.کمیته مشترک متخصصین سازمان بهداشت جهانی WHO و سازمان خوار و بارکشاورزی ملل متحد در سال ۲۰۰۷ ، استویوساید را به عنوان شیرین کنندههای غیر سرطانزا اعلام کرده است. میزان مصرف مجاز ۴ میلی گرم استویول و ۱۲ میلی گرم ریبادیوساید A به ازای هر کیلو گرم از وزن بدن گزارش شده است. استویا هیچ اثر منفی روی جذب غذا و یا تغییر و تبدیل آن و یا جذب مغذیهای ضروری مانند آمینو اسیدها، ویتامین ها و مینرالها ندارد.
شرکت کامور مفتخر است که در سال ۱۳۸۵ برای اولین بار در ایران، استویوساید را شناخته و طی تحقیقات وسیع، پی به خواص گسترده آن برده و با پیگیری های مستمر برای اولین بار در ایران موفق به اخذ پروانه ساخت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شده و گامی نوین در صنعت تولید محصولات سالم بدون قند و رژیمی در ایران برداشته است تا بتواند افتخاری دیگر برای کشور خود به ارمغان آورد.